Inleiding

Mijn naam is Sander van Woerkom. Van 1994-1996 heb ik informatica gestudeerd aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Daarna ben ik overgestapt naar Fontys BKL in Tilburg, waar ik in juni 1998 mijn MBA en SPD-diploma's heb behaald. Nu ben ik in mijn dagelijkse werk administrateur bij Frencken Mechatronics in Eindhoven.

Ik ben vermoedelijk in 1992 begonnen met het verzamelen van bierglazen, nadat ik een Diekirch-glas als souvenir uit Luxemburg had meegenomen. Sindsdien heeft deze hobby een steeds professioneler karakter gekregen, wat onder meer heeft geleid tot deze site en het lidmaatschap van BAV. Om glazen te kunnen verzamelen heb ik inmiddels al diverse bieren geproefd en ben daardoor meer en meer een liefhebber geworden van de speciale bieren. Deze pagina's gaan echter niet over bierbrouwen, bieden geen recensies over bieren, noch prijs ik een specifiek bier aan of keur het af. Daarvoor kunt u bij andere pagina's terecht, waarnaar in deze pagina's ook verwezen wordt.

Wat kunt u verwachten? Een beschrijving van mijn verzamelingen in relatie tot biermerken, links naar brouwerijen en verwijzingen naar bronnen die een groter en uitgebreider assortiment "bierverwante" onderwerpen behandelen.

Origineel waren deze pagina's bedoeld als een experiment en bieden daardoor misschien niet de meest technische hoogstandjes die met HTML op dit ogenblik mogelijk zijn. Daardoor gaat waar het om draait echter niet verloren: bierglazen! Opmerkingen en suggesties m.b.t. de pagina's zijn altijd welkom, evenals informatie over bierglazen, ruilbeurzen, biersites etc. Stuur daartoe een e-mail naar het volgende adres:Ligging van Helvoirt

info@bierglazenhuis.com

De naam Helvoirts Bierglazen Huis

De naam van de site was eerst Helvoirts Bierglazen Huis en is ontleend aan mijn toenmalige woonplaats: Het dorp Helvoirt aan de provinciale weg N65 tussen 's-Hertogenbosch en Tilburg. Door de jaren heen is mijn verzameling steeds verder gegroeid, zodat ook steeds meer ruimte in huis wordt ingenomen door de glazenverzameling. Met recht kan dan ook gesproken worden van een bierglazen huis. En zo is de naam "Helvoirts Bierglazen Huis" ontstaan.

De naam Hét Bierglazen Huis

Begin 2004 heeft de site met alle foto's van glazen, etiketten, ansichtkaarten en foto's bij krantenartikelen een omvang van een kleine 35 MB bereikt. De capaciteit bij de gratis providers was hiermee andermaal bereikt en zou weer uitgebreid moeten worden. Bij een extra account zou de site nog meer versnipperd raken. Daarom is gekozen voor een professionelere oplossing in de vorm van webhosting, verzorgd door Alphamega Hosting B.V. Helaas kon hierbij de domeinnaam hbierglazenhuis.nl niet gehandhaafd blijven. Omdat de domeinnaam veranderd moest worden, is meteen de naam tegen het licht gehouden. Om de naam toch herkenbaar te laten blijven is ervoor gekozen de woonplaats uit de naam te vervangen door hét. Het Bierglazen Huis is vanaf dat moment te bereiken onder twee domeinnamen:

www.bierglazenhuis.com
www.beerglasshouse.com

Om de kosten te drukken wordt de site op dit moment gehost bij Web-Oké.

De collectie blijft voorlopig alleen virtueel toegankelijk, maar wellicht dat het nog eens komt tot een reële bezoekmogelijkheid. Zeker als de aanverwante artikelen ook wat ruimer vertegenwoordigd gaan worden. Het doel is het instandhouden van een rijke collectie van bierglazen uit de hele wereld - waar de eigen regio zeker geen ondergeschikte rol zal spelen getuige de grote variëteit aan Nederlandse, Belgische en Luxemburgse glazen - en deze aan het publiek te tonen. Verder staat het elfde gebod "Gij Zult Genieten" (met mate) hoog in het vaandel.

Beginpagina Home Top Collecties